Результати міського етапу Всеукраїнської трудової акції "Дослідницький марафон" (2021 р.)

Згідно з планом проведення міських заходів екологічного напряму на 2021-2022 навчальний рік та з метою сприяння розвитку дослідницької та експериментальної роботи, залучення до практичної природоохоронної роботи, здобуття знань, навичок у галузі сільського і лісового господарства та формування у юних громадян почуття соціальної відповідальності, активізації суспільно-корисної роботи та трудової діяльності школярів, учні позашкільних та закладів загальної середньої освіти взяли участь у трудовій акції " Дослідницький марафон " відповідно до Наказу управління освіти Херсонської міської ради №166-Т від 31.08.21 року «Про організацію та проведення масових заходів екологічного напряму позашкільної у 2021 – 2022 навчальному році».
Трудова акція "Дослідницький марафон" проводилася з метою:
- сприяння розвитку дослідницької та експериментальної роботи в школах і позашкільних закладах України;
- виявлення та розповсюдження кращого досвіду, традицій, нових напрямків в організації роботи на НДЗД та шкільних теплицях;
- активне впровадження дослідництва в навчальний процес у школах та позашкільних закладах України;
- підтримка творчої праці педагогічних працівників, підвищення їхньої майстерності та популяризації творчих здобутків у галузі дослідництва;
- розвиток мережі гуртків сільськогосподарського напряму у школах та позашкільних закладах України;
- ознайомлення учнів із сучасними технологіями вирощування сільськогосподарських культур.
Звіти про свою роботу в рамках Всеукраїнської трудової акції «Дослідницький марафон» представили 3 заклади освіти: ЗЗСО №12, 26, 37, Херсонський Центр дитячої та юнацької творчості.

За підсумками роботи журі переможцями стали:
І місце - вихованці гуртка «Юні екологи» (керівник гуртка, вчитель Грищенко Ірина Василівна), учні Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням французької мови Херсонської міської ради за роботу «Розмноження туї західної насінням»;
- вихованці гуртка «Юні садівники» (керівник гуртка, вчитель Копайгора Валентина Олександрівна) Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 Херсонської міської ради за роботу «Дослідити як впливає обрізуння дерев та формування крони на врожайність».
ІІ місце - Смик Дмитро, вихованець гуртка «Юний еколог» (керівник гуртка, вчитель Маляренко Лариса Сергіївна) учень Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37 ім. В. Дробота Херсонської міської ради за роботу «Вирощування полуниці в теплицях та домашніх умовах».
ІІІ місце - Шевченко Ганна, вихованка гуртка «Юні охоронці природи» (керівник гуртка Романова Марина Михайлівна) Херсонського Центру дитячої та юнацької творчості Херсонської міської ради за роботу «Визначення впливу забруднення від автотранспорту на природний грунт методом фіто індикації».

Роботи переможців направлені для участі в обласному етапі Всеукраїнської акції «Дослідницький марафон» до Комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.