А що Ви відчуваєте при слові «болото»?

Надрукувати

Похмурі простори здавна викликали у людини почуття неприязні та ворожості. Болотне царство наділяли безрадісними епітетами – глухе, пропаще, населяли усілякою нечистю – адже в трясовині нерідко дивним чином зникали люди, тварини… Таємничі блакитні вогні, тужливі крики нічних тварин, повзучі тумани, химерні силуети корчів народжували казки про болотних потвор, лісовиків та водяних… Моторошно…

Але насправді це далеко не так. І переконатися в цьому мали змогу учні 3-б класу ЗЗСО № 55 та вихованці гуртка «Природа рідного краю» (керівник – Наталя Костіна), які зустрілись на базі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова на черговому засіданні дискусійного майданчика «Зелений кінотеатр» (керівник – Наталя Костіна).
Чому говорили саме про болота? Тому, що у лютому відмічається День водно-болотних угідь. Саме таке нерозумне відношення до цієї природної екосистеми, як зазначалося вище, й спричинило появу зазначеної дати.
Тож, діти розглянули причини утворення боліт, навчились розрізняти їх види та дізнались про роль головного болотного жителя. Саме мох став основою для практичної частини засідання: дослідження процесу фільтрування води та здатності накопичувати та утримувати вологу. Досліди були настільки демонстративними та переконливими, що у всіх присутніх більше не виникло питань про роль боліт в природі. Тож, знавці боліт із задоволенням долучилися до квесту «Дивовижне болото».

Якщо Ви ще досі думаєте про болота, що вони химерні, завітайте до «Зеленого кінотеатру»! Там Вас точно переконають у протилежному).