Передноворічні "клопоти" МАНівців

У наших МАНівців, вихованців наукового учнівського товариства «Логос» (керівник – Наталя Козуб), свої передноворічні «клопоти»: й роботу захистити, й представити її на конференції, ще й позмагатися в інтелектуальному конкурсі. Роботи багато, але справилися!

На І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України подали 17 робіт, вісім з них стали переможцями:
- І місце посіла Грушевенко Дарина (секція «Медицина»);
- ІІ місце: Ситнік Ярослав (секція «Агрономія»), Кобилянська Дар’я (секція «Ветеринарія та зоотехнія»), Романюк Ірина (секція «Валеологія»), Черниш Єлизавета (секція «Лісознавство»), Халаман Максим (секція «Екологія»);
- ІІІ місце: Пономаренко Ангеліна (секція «Ветеринарія та зоотехнія»), Прокоп’єва Софія (секція «Валеологія»).
Грамоти отримали: Страх Олена (секція «Валеологія»), Луговська Влада (секція «Валеологія»), Бишкін Ігор (секція «Медицина»).
Переможцям бажаємо успіхів на наступному етапі конкурсу-захисту!

На рівні зі студентами гуртківці виступили з доповідями на тему своїх науково-дослідних робіт в І турі XІV Всеукраїнської студентської науково-практичної Інтернет-конференції, що відбулася на базі факультету фізичного виховання та спорту ХДУ. До збірника за підсумками конференції увійшли статті:
- Грушевенко Дарини «Валеологічна освіта з питань збереження репродуктивного здоров’я в підлітковому віці» та «Збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї в сексуальній культурі молоді» (наукові керівники: Свириденко Л.О., вчитель біології, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії; Козуб Наталія Марківна, методист ХЦДЮТ);
- Способ Марії «Розвиток мислення дітей молодшого шкільного віку» (наукові керівники: Никитенкова Ольга Іванівна, вчитель вищої категорії хімії та основ здоров’я; Козуб Наталя Марківна, методист ХЦДЮТ);
- Черниш Єлизавети, «Формування у підлітків екологічної культури за допомогою використання імітаційно-екологічних ігор» (наукові керівники: Козуб Наталя Марківна, методист ХЦДЮТ; Поліщук Ірина Іванівна, педагог-організатор, методист ЗЗСО № 5).

Й щорічно юні науковці залюбки беруть участь у Всеукраїнському відкритому конкурсі «Ман-Юніор Ерудит – 2019» у номінації «Еколог». Майже 52 вихованця Центру та учня ЗЗСО № 46, 47, 53, 56 перевірили свої знання з основ екології й з нетерпінням чекають на результати конкурсу.

Плідно попрацювали – тож час відпочити! Вдалих свят!