Коли закінчуються уроки...

Надрукувати

Зазвичай на сайті висвітлюються вже результати освітнього процесу, а звичайні трудові будні залишаються поза. Тож, піднімаємо завісу звичайного навчального заняття у гуртках еколого-натуралістичного напряму.

Надували повітряні кульки та змагалися командами вихованці гуртка «Природа рідного краю». Розважалися? Ні, вивчали властивості повітря. Справжній марафон з дослідів чекав на юних природознавців: повітря слухали, рухали, створюючи вітер, виявляли його у ґрунті, намагалися стиснути пластикову пляшку із закрученою кришкою й без, навіть, передавали повітрям свої емоції. Так, цікаво та креативно можна вивчати досить складні теми.

Мікрогрін на підвіконні навчального кабінету? Так! Саме посівом мікрозелені: гірчиці, лука-шніта та кінзи займалися вихованці гуртка «Юні охоронці природи» під керівництвом Лариси Василенко. Не просто посіяли, а провели справжній дослід, поливаючи посіви різними рідинами: біогелем, розчином «Йодис-актив для рослин» та звичайною питною водою з-під крана. Цікаво, що проросте першим?

З чого починається кінотеатр? З попкорну! А «Зелений кінотеатр» - з дискусії. Потрапляючи на цей дискусійний майданчик починаєш критично мислити. Така його особливість! І це завдяки його керівникові Наталії Костіній, яка своїм креативом «запалює» учнівську молодь й змушує поглянути на важливі екологічні проблеми через призму інновацій. Це й викликає шалену популярність серед шкіл Шуменського мікрорайону. 

З яких природних матеріалів найчастіше виробляють новорічні поробки? З шишок та хвойних гілок. Тож, поєднати вивчення хвойних дерев лісу та створити новорічні поробки запропонувала своїм вихованцям Станіслава Карпій. Справжнє поєднання природи та фантазії.

Як видно, в наших гуртках і в звичайні трудові будні дуже цікаво, за що велика вдячність нашим керівникам гуртків! Далі буде...