Мікс-конференція

Про екологію й не тільки говорили на мікс-конференції закладів освіти міста Херсона «Екологічна культура – шлях до сталого розвитку», яка щороку проходить у рамках Міжнародного екологічного форуму «Чисте місто. Чиста річка. Чиста планета».

Це нагода для педагогів закладів дошкільної та загальної середньої освіти поділитись досвідом та авторськими ідеями з організації екологічного напряму виховної роботи. Тим паче, що напередодні заходу в освітніх закладах міста відбувся Тиждень екології: години спілкування, зустрічі з екологами та науковцями за круглим столом, семінари, тренінги, екологічні екскурсії, засідання екологічних клубів, знайомство з відкриттями в екологічній науці та цікавими дослідженнями вчених.

Роботу Центру представляли вихованці міського наукового учнівського товариства МАН «Логос», які презентували свої науково-дослідницькі роботи. Про біоіндикацію Дніпровського лиману за фітопланктоном, макрофітами та макрозообентосом доповіла Анна Грудко (керівник – Борткевич Лариса Вікторівна); Ігор Заглада встановлював якість зрошувальної води методом біоіндикації (керівники: Борткевич Лариса Вікторівна, Ладичук Дмитро Олександрович); Черниш Єлизавета досліджувала проблему біоіндикації штучної екосистеми лісопарку «Жовтневий» селища Антонівка м. Херсона за оцінкою життєвого стану деревино-чагарникової рослинності» (керівник Козуб Наталія Марківна); про репродуктивне здоров'я, фактори впливу, засоби збереження в сексуальній культурі підлітків говорила Грушевенко Дарина (керівник – Козуб Наталія Марківна).

Окрім цього, оголошено підсумки конкурсів, проведених напередодні: фотоконкурсу «Чистий двір, чисте місто»; конкурсу відеороликів, малюнків «Чисте місто – Херсон», презентацій «Чисте місто – здорова людина» та конкурсу екосумок «Екосумка – модно, стильно, креативно!». Юні захисники природи та їх керівники нагороджені грамотами та цінними подарунками.