ЗПО + ЗЗСО

Надрукувати

Про творчу взаємодію між закладами позашкільної та загальної середньої освіти в процесі екологічного виховання учнівської молоді говорили на однойменному міському семінарі-практикумі фахівці Центру та заступники директора з виховної роботи закладів загальної середньої освіти,

що обрали екологічний напрям виховання пріоритетним, а також, молоді та новопризначені заступники директора з виховної роботи ЗЗСО № 1, 3, 4, 7, 9, 11, 15, 16, 18, 20, 24, 27, 30, 35, 52, 55, НВО «ХАБАД», ЛЖЕП. 

«Наші ідеї плюс ваші ідеї – й буде результат!» - саме на такій хвилі пройшло обговорення порядку денного семінару. Окрім організаційних питань з акцентом на нововведеннях у 2019-2020 н.р., корисними стали виступи з обміну досвідом. Так, вчитель Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 32 Ольга Демченко розповіла про діяльність «Zero Waste School: Херсон», а педагог Херсонської гімназії № 1 Людмила Гусєва – про співпрацю міського учнівського парламенту з екологічними клубами закладів загальної середньої освіти міста. Співпрацю з Херсонською обласної універсальної науковою бібліотекою ім. О. Гончара запропонувала завідувачка екологічним інформаційним центром, Юлія Тищенко.

«На ура!» усі присутні сприйняли звістку про запровадження Центром акції «Пластикова папка та файли – не мій вибір!». Її сутність полягає у тому, що всі конкурсні матеріали, які надаватимуться для участі у міських етапах конкурсів та акцій екологічного напряму, надаватимуться у паперових папках, тим самим, витіснивши пластикові папки та файли. Конкурси – екологічні, а це значить, що безпечні у всьому! Тож, підтримаймо цю ідею та зменшимо використання пластику й поліетилену ще в один спосіб!