В середині вересня – на море!?

Надрукувати

Яке ж воно у вересні? Як завжди – чудове! А ось про узбережжя цього не скажеш: купа сміття після сезону відпочинку, навіть на території дикого пляжу. Тож, юні екологи Центру (керівники: Наталя Козуб, Лариса Василенко, Лариса Борткевич)

на чолі з командою «Zero Waste School: Херсон» Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 32 Херсонської міської ради, разом з батьками та учнями закладів загальної освіти області долучилися до акції по прибиранню чорноморського узбережжя між с. Приморське та с. Лазурне.

Ця ділянка є популярним місцем стихійного відпочинку туристів, а регулярне прибирання там відсутнє. Спільними зусиллями було прибрано майже 7 км пляжу та зібрано понад 150 кг відходів, які після сортування було направлено на переробку.

В рамках акції вихованці гуртка «Юні охоронці природи» (керівник – Лариса Василенко) ще встигли провести громадську перевірку пластикового забруднення за рекомендаціями громадської екологічної організації «МАМА-86 – Нова Каховка».

Отже, долучитися до доброї справи це круто! А ще крутіше, коли бачиш чистий берег, а морські хвилі заспокійливо набігають на чистий пісок!

Відеорепортаж з 5 хвилини