"Цукрова" ? перемога

Надрукувати

Кремниста, зубовидна, лопається, крохмалиста і цукрова… і це все тільки підвиди, а сортів – в рази більше: «Добриня», «Лакомка», «Трофі», «Санданс», «Спірит», «Джубілі», «Світстар», «Брусниця», Жемчуг», «Русалка», «Золоте руно»… Здогадалися про що йде мова?

Про кукурудзу! Саме вивченням та дослідженням цієї сільськогосподарської культури вже протягом двох років займається Ситнік Ярослав, вихованець секції МАН (керівник – Ніна Сушинська), учень 9 класу Херсонського навчально-виховного комплексу «ЗОШ ІІ ступеня - ЛЖЕП» Херсонської міської ради.
Юний дослідник знає про неї майже все, особливо про реакцію гібридів кукурудзи на застосування мікродобрив в умовах зрошення, що є темою дослідження. Два роки досліджень дали свої плоди – ІІІ місце на ІІІ (всеукраїнському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, що проходив дистанційно з 14 по 17 травня 2021 року в м. Києві.
Вітаємо Ярослава та його наукового керівника з таким високим результатом! Бажаємо подальших успіхів у дослідженнях, творчої наснаги та натхнення!