Коли під час карантину не обмежений чотирма стінами

Надрукувати

Приватний будинок чи квартира в багатоповерхівці? Карантин, безсумнівно, «обрав» свого фаворита, й вплинув на переконання більшості людей, що мати приватний будинок з присадибною ділянкою – це класно! В цьому переконалися й вихованці гуртків «Дослідники заповідних стежок Херсонщини», «Природа і фантазія» та «Природа рідного краю» (керівник – Станіслава Карпій), які переважно мешкають у смт. Комишани та приватному секторі мікрорайону «Житлоселище».

Діти разом з батьками висаджували на своїх присадибних ділянках розсаду овочів, вели щоденні спостереження за їх ростом та розвитком, фіксували зміни у спеціальних щоденниках, доглядали за плодовими деревами та кущами у своїх садочках, а щовечора ділилися своїми спостереженнями зі своїм керівником та друзями-гуртківцями у viber-групі. Окремим приводом для загального хвилювання та обговорення стали нічні заморозки, які повністю чи частково зашкодили майбутньому врожаю. Але це не відбило бажання у юних любителів природи продовжувати розпочате! Отримані дослідження стануть основою майбутніх конкурсних робіт для всеукраїнського конкурсу «Юний дослідник». Працюємо на випередження!

В умовах пандемії важливо зміцнювати свій імунітет. Тож, пані Станіслава зацікавила вихованців та їх батьків кульбабками. Так, саме кульбабки, що ростуть у нас під ногами, мають значні цілющі властивості. Докладно вивчивши весь теоретичний матеріал, діти разом приступили до практики – розпочали активно збирати та заготовлювати рослини: додавали у салати, сушили, навіть, варили варення. Проводимо карантин з користю!

Маючи таку можливість – можливість працювати у відкритому ґрунті – відзначили Всесвітній день Землі флешмобом: висаджували квіти, дерева, кущі.

Не забували й про улюблені майстер-класи, які проводились керівником в онлайн-режимі в viber-групі. Тож, діти виготовили для себе й своїх рідних безліч цікавих поробок: пасхальних янголят з бісеру, писанки, віночки та подарунки до Дня матері.

Тож, як ми бачимо, тим, хто необмежений під час карантину чотирма стінами, було і є чим зайнятися.