До Дня захисту китів

Надрукувати

Юні захисники природи Херсонщини – колектив екологічної просвіти «ЕкоДрайв» (керівник - Інна Дробікова) – подарували учням Херсонської гімназії № 6 Херсонської міської ради справжнє свято до Дня захисту китів.

Відомо, що у нашому Азово-Чорноморському басейні мешкають три види дельфінів: азовка, білобочка і афаліна, які відносяться до ряду Китоподібних. Ці морські ссавці, як і багато інших морських мешканців, потерпають від вилову браконьєрами і забруднення води нафтою, пластиком, хімічними речовинами.
Тож, команда «Екодрайв» звернулася до присутніх бути свідомими й виваженими у своїй поведінці у природі, адже природа Херсонщини – тендітна і ніжна, потребує нашого захисту і підтримки. Свій виступ агітбригада присвятила 95-річчю юннатівського руху в Україні.

Почесною гостею свята стала Алла Василівна Дерюжина, завідувачка Музею природи Херсонського обласного краєзнавчого музею. Вона запросила учнів відвідати Музей природи й отримати неймовірні враження від одного з найбільших музейних предметів України – скелета вусатого кита фінвала. Алла Василівна навіть продемонструвала учасникам заходу китовий вус, зуби кашалота і косатки. Наприкінці усі бажаючі мали змогу сфотографуватися з цими унікальними музейними експонатами.

Отже, пам’ятаймо: дії кожного з нас в будь-якому куточку планети впливають на екологію нашого довкілля. І навіть для морських ссавців важливим є Ваше дбайливе ставлення до природи!