Літні канікули: "де?" та "як?"

Надрукувати

Насичено та яскраво розпочали літні канікули вихованці народного художнього колективу системи Міністерства освіти і науки України ансамблю танцю «Едельвейс» (керівник – Якуба Світлана Валентинівна, Заслужений працівник культури України).

Спершу діти взяли участь у Міжнародному соціально-культурному фестивалі «Діти хочуть миру», який проходив у рамках проекту «Мій тато захищає Україну». Оскільки фестиваль був присвячений Дню Незалежності Грузії, вихованці ансамблю отримали подяку Консульства Грузії у м. Одеса. Таку ж саму подяку за значний внесок у розвиток українсько-грузинських дружніх відносин та культурних зв’язків, активну участь у фестивалі отримали вихованці зразкового художнього колективу системи Міністерства освіти і науки України театру мод «Class» (керівник – Краліч Олена Леонідівна).

По завершенню фестивалю вихованці спрямували до моря…, але не відпочивати, а танцювати на сцені Всеукраїнського благодійного багатожанрового фестивалю-конкурсу «UNIVER START», який проходив на території ДОЦ «Буревісник» (смт. Лазурне, Скадовський р-н). Звідти колектив «Едельвейс» привіз: Гран-прі та І місце за виступи у номінації «Сучасний танець», І місце в номінації «Класичний танець» та ІІ місце в номінації «Дитячий танець».

Але й на цьому «Едельвейс» не зупинився й переїхав до м. Скадовська, де взяв участь у XIII Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Скадовськ збирає друзів» й отримав Гран-прі в номінації «Хореографічне мистецтво». Разом з ними Гран-прі здобули й вихованки театру мод «Class».

І ось тільки тепер довгоочікуваний відпочинок в оздоровчому таборі ім. Івана Голубця.

Початок літніх канікул – це час цікавих заходів, розваг та нових досліджень для вихованців клубу «Альбіон», гуртків «Природа рідного краю» та «Юні охоронці природи» (керівник – Костіна Наталя Миколаївна). Мишеня й мушля: що подібного? У творчих руках звичайні чорноморські мушлі перетворились на мишенят під час майстер-класу. Діти не лише виготовили яскраві поробки, а й ознайомилися з ендемічними представниками флори та фауни Херсонщини під час ігрової екологічної вікторини.

 

Зі шкільних кабінетів до водних плес Дніпра першими літніми днями відправилися 14 сміливців-екологів, які на байдарках відвідали потаємні куточки дніпровських заплав. Командна робота, спільні дослідження та спостереження згуртували дітей та дали змогу зібрати нову інформацію для подальшої творчої роботи.

Продовжили свій відпочинок та оздоровлення вихованці клубу «Альбіон», гуртків «Юні охоронці природи», «Природа рідного краю» (керівник – Костіна Наталя Миколаївна) та «Дослідники заповідних стежок Херсонщини», «Основи інформаційних технологій» (керівник – Муржак Роман Геннадійович) на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Калин-Ка» (с. Залізний Порт,Скадовський р-н). Окрім повноцінного відпочинку любителі пізнавати навколишній світ мали змогу ознайомитися з представниками рослинного та тваринного світу Чорноморського біосферного заповідника. Діти навчились розрізняти види черепашок місцевого узбережжя та виготовили з них сувеніри під час майстер-класу. В нагоді став пізнавальний квест "Зустрічі з небезпекою на природі". Не забували й про оздоровлення: купання, засмагання, вечірні прогулянки, ігри в баскетбол, волейбол та ранкову аквааеробіку.

Теж на узбережжі Скадовської курортної зони, але в дитячому санаторії "Чайка" відпочивали вихованці гуртків «Природа і фантазія», «Природа рідного краю» та «Дослідники заповітних стежок Херсонщини» разом з керівником Карпій Станіславою Зіновіївною. Повноцінний морський відпочинок поєднувався з активною участю у різноманітних заходах та змаганнях, за перемогу в яких вихованці отримали чимало грамот та, головне, неабияке задоволення. Відпочинок сподобався дітям настільки, що по відїзду додому всі одноголосно заявили: "В наступному році хочемо повернутися сюди ще!".

А юні туристи при будь-якій можливості намагалися вирватись з бетонних та асфальтових тенет міста, тому й з нетерпінням чекали на спортивно-оздоровчі збори, що традиційно проводить тренер Щербина Олександр Дмитрович на базі реабілітаційного, фізкультурно-оздоровчого комплексу «Інваспорт». Тренування зі спортивного орієнтування та плавання, спортивні ігри та змагання, майстер-класи з айкідо й просто розваги у колі друзів створили умови для повноцінного відпочинку та оздоровлення.

Але просто перебувати на березі річки – для туристів замало, тому, маючи у своєму розпорядженні туристичні байдарки, любителі пригод відправлялися на подорожі водними лабіринтами дніпровських плавнів.

Але й цього для орієнтувальників – замало! Дух змагань бере своє! Тому на Міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування «Кубок Одеси 2019», в яких взяли участь учасники з п’яти країн, серед яких й Литва (країна, в якій спортивне орієнтування є дуже популярним), наші вихованці під керівництвом Щербини Олександра Дмитровича здобули перемоги. За підсумками трьох змагальних днів Мачнєв Олексій в групі Ч-12 посів ІІІ місце, Кражев Ігор в групі Ч-16 також став третім. «Не пас задніх» й їх тренер, який, не дивлячись на спеку, гідно здолав дистанції та посів ІV місце, обійшовши титулованих, в тому числі, й литовських, спортсменів.

А вихованці Васіної Ірини Валентинівни, Скворцов Юрій та Цивільська Фея, у складі збірної України «замахнулись» на рівень Чемпіонату Європи зі спортивного орієнтування серед юнаків, що відбувся у м. Гродно (Білорусія). На спринтерській дистанції Фея виборола V місце, а Ірина, у змаганнях «Grodno Cap», що проходили паралельно з чемпіонатом, у групі Ж-35 стала третьою


Вітаємо наших кращих орієнтувальників та їх тренерів з перемогами такого рівня!
Ну, й після виснажливих змагань, нарешті, відпочинок в оздоровчому таборі ім. Івана Голубця.

Під променями лагідного серпневого сонечка  із задоволенням відпочивали у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Романтик» вихованці театрального колективу «АртКлас» (керівник Біневська С.А.), вокальної студії «Унісон» (керівник Усатюк Г.Є.) та хореографічного колективу «Акварель» (керівник Саганська О.О.).

А вихованцям клубу «Альбіон», гуртків «Юні охоронці природи», «Природа рідного краю» (керівник – Костіна Наталя Миколаївна) та «Дослідники заповідних стежок Херсонщини», «Основи інформаційних технологій» (керівник – Муржак Роман Геннадійович) настільки сподобалося відпочивати та оздоровлюватись на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Калин-Ка» (с. Залізний Порт,Скадовський р-н), що вони повернулися до нього в серпні знову за новими враженнями та позитивними емоціями напередодні нового навчального року.

Творчого натхнення на наступний навчальний рік шукали під час літнього відпочинку вихованці гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва й знаходили його майже у всьому, що їх оточувало: природа, друзі, гарний настрій. З купою позитивних емоцій повернулися юні митці з берегів Чорного моря, де відпочивали у таборі ім. І. Голубця (м. Скадовськ), на спортивно-оздоровчій базі «Маяк» (с. З.Порт) та базі відпочинку «Дружба» (с. Приморське). Встигли, навіть, побувати ботаніками та зоологами, роздивляючись усю красу природних творінь. Розваги, спортивні змагання, екскурсії, купання у морі та басейні додали неабияких вражень.

Не менш цікавих вражень додали й відвідування бази зеленого туризму «Зелені хутори Таврії», де безліч цікавих майстер-класів навчили чомусь новому та стали у нагоді на майбутнє.

Тож, картина літнього відпочинку юних любителів мистецтва вийшла яскравою, насиченою та корисною й буде надихати на нові творчі звершення весь наступний навчальний рік!