Як ми провели весняні канікули...

Канікули – це час не тільки для відпочинку й розваг, але й для пізнання чогось нового та звершення корисних справ! Такий відпочинок до вподоби вихованцям гуртків еколого-натуралістичного напряму.

Так, вихованці гуртків «Дослідники заповідних стежок Херсонщини» (керівник – Муржак Роман Геннадійович) провели акцію «Допоможемо тваринам зоопарку» на території місцевого Гідропарку. Діти принесли до братів наших менших, що мешкають у зоокуточку: овочі, фрукти та інші ласощі. Окрім цього, провели фенологічні спостереження за першоцвітами та птахами. Хотілося б, щоб кожний відпочиваючий на природі відпочивав екологічно, тобто з користю для себе та навколишнього середовища.

Як завжди, весело та змістовно провели весняні канікули вихованці гуртків «Природа рідного краю», «Юні охоронці природи» та клубу «Альбіон» (керівник – Костіна Наталя Миколаївна). Окрім традиційних занять діти взяли участь у квесті, що проходив на території парку «Шуменський», під час якого продемонстрували злагоджену роботу в групі, дізналися цікаві факти про природу, перевірили знання з екології, художньої культури та весело провели час на спортивній та танцювальній станціях.

Багато цікавинок чекало на вихованців й під час відвідування Херсонського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Херсонської обласної ради. Музей хліба, квіткова оранжерея, дослідні ділянки та зоокуточок захопили юних відвідувачів з першого погляду.

Те, що канікули – це не тільки розваги, а й корисні справи для міста, юні охоронці природи довели прибиранням території дитячого майданчика у парку мікрорайону.

Вихованців гуртка «Юні охоронці природи» (керівник – Лариса Михайлівна Василенко) та секцій МАН (керівник - Наталія Марківна Козуб) разом з колективом громадських організацій та представників органів самоорганізації населення міста Херсона «занесло» аж на міські очисні споруди біля с. Комишани. Про свої враження діти розповіли телевізійному каналу «Херсон +», тож чекаємо на випуск новин.

Благодійними намірами відрізняються канікули вихованців гуртків під керівництвом Карпій Станіслави Зіновіївни. Вже за доброю традицією вихованці відвідують однолітків, які перебувають на лікуванні в нефрологічному та отоларингічному відділеннях Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні. Проведенні вікторини та майстер-класи до Дня зустрічі птахів неабияк розрядили лікарняний настрій юних пацієнтів.

Дітлахи с. Комишани висадили квіти на території місцевої бібліотеки та розвісили шпаківні, які власноруч виготовили разом з батьками. Цікавою та пізнавальною видалася екскурсія до ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет». Окрім цього, прибрано сміття на березі р. Вірьовчина.