Зліт юних аграріїв

Надрукувати

Традиційно на початку листопада на базі Херсонського державного аграрному університеті проходить обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Цьогоріч у зльоті взяли участь 6 команд з Каланчацького району, с. Нова Збур`ївка, м. Нова Каховка, КЗ «ХОЦЕНТУМ» та інших. Наше місто представляла Комишанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 26 (керівник – Онопрієнко Ірина Петрівна).

Розпочався захід виставкою-презентацією досягнень учнівських аграрних об`єднань, під час якої діти розповідали про свою роботу та демонстрували результати своєї праці на сільськогосподарській ниві. Команда ЗЗСО № 26 представила різні сорти плодових культур, вирощених у шкільному саду, який був закладений 07 листопада 2014 року. Саме в той час було засаджено перші 30 плодових дерев. Презентація відбулася у театралізованій формі, що викликало у присутніх та журі бурхливі емоції. Окрім цього, виставку доповнювали поробки з гарбуза, виготовлені гуртківцями Херсонського Центру дитячої та юнацької творчості (керівник – Карпій Станіслава Зіновіївна), які займаються на базі Комишанської школи.

Друга частина зльоту передбачала захист робіт у галузі сільського господарства. Учениця ЗЗСО № 26 Якац Крістіна виступила з презентацією на тему: «Вплив різних агротехнічних заходів, спрямованих на збереження вологості грунту та урожайність фруктових дерев», під час якої ознайомила з проведеною дослідницькою роботою у шкільному саду, а саме: практичними заняттями, екскурсіями, дослідженнями різних аспектів життя рослин. За чотири роки існування сад налічує понад 300 дерев, які дають свої щедрі плоди, а діти вчаться бути господарями на рідній землі, долучаються до трудового виховання та наукової діяльності .
За результатами оцінок журі команда Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 Херсонської міської ради посіла почесне ІІІ місце. Вітаємо!!!

Учасників зльоту нагородили дипломами та грамотами, а також, подарували Біо-гель для майбутніх досліджень. Завершився захід підведенням підсумків акції «Збережемо родючість рідної землі». Серед нагороджених були й вихованці секцій МАН учнівського товариства «Логос» (керівник – Берднікова Олена Генадіївна): Пласкальна Єлизавета, учениця Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови; Алмашов Данило, учень Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназія» № 56 Херсонської міської ради. Вітаємо юних науковців!