Не кажи про воду "звичайна"!

Вода – найцінніша речовина на планеті Земля. Саме воді був присвячений захід напередодні Дня охорони водних ресурсів, який відзначається в усьому світі 22 березня. 20 березня до дискусійного майданчика «Зелений кінотеатр» (керівник Костіна Н.М.) центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт» завітали учні 5-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської мови та інших іноземних мов Херсонської міської ради.

З презентації та відеоролика діти дізналися про використання водних ресурсів людиною та її цінність для всіх живих істот на планеті. Під час обговорення розмірковували про способи збереження та економії води. Творче завдання – зобразити з контуру краплини води щось, що пов’язано з нею – викликало неабияке задоволення та інтерес. Окрім цього, діти дізналися про проблеми нестачі питної води, що через це вони хворіють і помирають, а також про американську дівчинку, яка своїм коротким життям довела, що кожен може допомогти вирішити проблему в міру своїх можливостей.

Запрошені гості з Херсонського обласного управління водних ресурсів підготували цікаву вікторину, присвячену водним об’єктам. Всі, хто правильно відповідали на питання вікторини, отримали заохочувальні призи. Методист еколого-натуралістичного напряму Василенко Лариса Михайлівна вручила колективу Херсонського обласного управління водних ресурсів подяку за співпрацю та з нагоди свята.

По завершенню заходу організатори запросили дітей долучитися до щорічної акції «Чисті береги – чиста річка».