Як ми провели зимові канікули...

Надрукувати

Традиційно з приходом зимових канікул для вихованців Центру настає час веселого та змістовного дозвілля. Справжніми гастролями в два тижні виявились для вихованців театрального гуртка «Ідея» (керівник – Вовк В.А.) передноворічні виступи з театралізовано-ігровою програмою «Аліса в країні чудес».

Вже стало доброю традицією вітати творчі колективи Центру святковою новорічною програмою: святкова, тепла, новорічна атмосфера, веселі конкурси та захоплюючі флешмоби, солодощі та подарунки сприймаються дітьми як чарівна, захоплююча казка. Юні новорічні «гастролери» встигли привітати вихованців еколого-натуралістичного напряму, хореографічно-естетичного комплексу «Едельвейс», зразкової студії образотворчого мистецтва «Метелик». Окрім цього, отримавши запрошення від своїх однолітків, з радістю виступили перед учнями ЗЗСО № 41, № 46 та вихованцями школи Айкідо «Хікарі».

Тож, зустріли Новий рік в приємних святкових клопотах з безліччю друзів, щирих посмішок та глядацької вдячності – що ж може бути приємнішим для справжніх артистів, аніж тепло сердець та щира вдячність!
Вихованці гуртків «Природа і фантазія», «Природа рідного краю» та «Дослідники заповідних стежок Херсонщини» (керівник – Карпій С.З.), також за доброю традицією, провели благодійні майстер-класи для однолітків, які перебувають на лікуванні в офтальмологічному та отоларингічному відділеннях Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні. Разом з понад 50 однолітками вихованці виготовляли сніжинки, новорічні символи цього року – песиків й інші атрибути новорічно-різдвяних свят.
Незабутні враження отримані й від святкування Нового року на Західній Україні. Вихованці гуртків «Екологічне краєзнавство» (керівник – Борткевич Л.В.) та секцій МАН (керівник – Козуб Н.М.) відвідали колоритні міста: Львів, Яремче, Ворохту, Кваси. Екскурсія до Карпатського біосферного заповідника, до місцевих водоспадів, катання на льодянках з гори, відвідування сауни зі снігом, прогулянка верхи до лісу, спілкування з місцевими жителями, знайомство з їх колоритною культурою – ось далеко не весь перелік різнопланового відпочинку юних херсонців. Найяскравішими спогадами, в прямому сенсі слова, стали новорічні феєрверки Буковелю.

Всі бажаючі провести свій вільний час в теплій та дружній атмосфері долучилися до заходів центру дозвілля «Асорті». Справжнє новорічне асорті запропонували організатори центру дозвілля: «Казкову країну новорічних див», майстер-клас з оригамі «Символ року», майстер-клас з акторської майстерності «Уміння бути різним», виготовлення та розвішування годівничок. Найактивніші прихильники центру дозвілля «Асорті» відвідали Херсонський музей природи, де ознайомилися з унікальною колекцією флори та фауни Херсонщини, створеною наприкінці ХІХ ст. відомим вченим-біологом Й.К. Пачоським.

Дехто з вихованців секції МАН оригінально підійшли до вирішення питання проведення свого дозвілля – долучилися до Всеукраїнської акції «Приведи бабусю до кіно». П’ятеро вихованців запросили сімох бабусь для перегляду мультфільму «Фердинанд» у кінотеатрі ТРЦ «Фабрика».

Дехто працював й під час канікул. Вихованка секції МАН в рамках роботи над проблемою «Вплив прізвиська на психологічний стан підлітків» провела годину спілкування «Сенс мого ім’я» для учнів 9 класу ЗЗСО № 52. Під час заходу юною дослідницею визначено ставлення підлітків до присвоєння їм призвіськ, проведено анкетування, обговорено випадки негативного відношення до свого прізвиська та шляхи їх подолання.