Співпрацюючи - до змін!

На сьогодні проблема прогресуючої деградації екосистеми р. Дніпро є актуальною для країни, зокрема, для Херсонської області. Від того, наскільки сучасна молодь Херсонщини перейматиметься питанням збереження екологічної рівноваги та забезпечення надійного екологічного функціонування річки, буде залежати майбутнє нашого краю.

Саме тому, в рамках співпраці Херсонського Центру дитячої та юнацької творчості та ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», 12 жовтня 2017 року в конференц-залі Херсонського державного аграрного університету проведено навчально-профорієнтаційний круглий стіл на тему: «Вплив гідротехнічних споруд річки Дніпро на її стан».
До участі у заході запрошено провідних викладачів ХДАУ, педагогів та учнів навчальних закладів міста, гуртківців та методистів ХЦДЮТ. Виявили бажання взяти участь у засіданні круглого столу 25 учнів та вчителі навчальних закладів міста № 1,20, 30, 52, 55, ЛЖЕП.


Питання, що розглядалися під час засідання, стосувалися причин та наслідків сучасних екологічних проблем р. Дніпро, а також, впровадження спеціальності – «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології». З доповідями виступили наукові співробітники кафедри ГТС, водопостачання і ГІС та технологій, кафедри лісового та садово-паркового господарства та кафедри землеустрою, геодезії та кадастру.

В обговоренні резолюції круглого столу взяли участь всі присутні. Й дорослі, й учнівська молодь дійшли одностайного висновку: співпрацюючи виявляти нові шляхи подолання екологічної кризи р. Дніпро та знаходити конкретні рішення щодо зменшення негативного впливу на екосистему річки шляхом проведення науково-дослідницької, просвітницької та роз’яснювальної роботи.

Маємо надію, ця співпраця матиме позитивні результати!