Долучайтесь до акції!

Надрукувати

Питання збереження та відновлення лісів для Херсонщини є дуже важливим та актуальним. Адже вони є штучними, тобто є результатом майже сторічних зусиль вчених, працівників лісгоспів, влади, пожежників, громадськості, учнівської молоді. На сьогодні перед херсонцями постала загроза втратити ліси, навіть ті, які ще збереглися.

Саме тому, учнівська молодь загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти м. Херсона не може стояти осторонь цієї проблеми, адже ми любимо свій край та бажаємо, щоб він був процвітаючим. Центр екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт» Центру, секція екології та здорового способу життя міського учнівського парламенту, загальноосвітні заклади м. Херсона відгукнулися на вирішення проблеми відновлення штучних лісів Херсонщини шляхом організації міської екологічної трудової акції «Посади ліс», а також активізації еколого-просвітницької роботи по збереженню лісових насаджень.
З цією метою 16 лютого 2017 року на базі Центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт»  проведено засідання за «круглим столом» з теми: «Посади та збережи ліси Херсонщини». У заході взяли участь представники учнівського самоврядування та вчителі, відповідальні за екологічний напрям роботи ЗНЗ № 4, 13, 16, 18, 21, 28, 36, 44, 46, 50, 55, спеціалізованих ЗНЗ № 24, 31, НВК № 9, 15, 48, гімназій № 1 та 20.

Почесні гості, яких було запрошено, цікаво та змістовно розкрили головну тему круглого столу, а саме: збереження та відновлення лісів Херсонщини. Головний спеціаліст відділу з питань виховної роботи управління освіти Потук Олександра Іванівна подякувала присутнім за плідну роботу з екологічного напряму, наголосила на важливості питань, що обговорювались, та висловила підтримку в організації майбутньої справи.

З питанням про важливість штучних лісів для Херсонщини виступила Бойко Тетяна Олексіївна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, зав. кафедрою «Лісове та садово-паркове господарство» Херсонського державного аграрного університету.

Головний лісничий державного підприємства Цюрупинського лісомисливського господарства Глод Марія Михайлівна окреслила одне з головних питань – збереження лісів Олешківського району Херсонської області, та закликала усіх присутніх взяти активну участь у щорічній акції «Посади ліс».

Також, учасники обговорили умови організації та проведення акції. Результатом обговорення стала резолюція засідання за круглим столом:
- організувати в березні 2017 року міську трудову екологічну акцію з посадки лісу за участі ЗНЗ та координації центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт» Херсонського Центру дитячої та юнацької творчості;
- закладам освіти м. Херсона визначитися з можливістю участі в акції «Посади ліс» та до 25 лютого 2017 року надіслати до ХЦДЮТ заявку, в якій вказати можливу кількість учасників, відповідального та забезпечення транспортом;
- закладам освіти м. Херсона розглянути можливість придбання у Цюрупинському лісомисливському господарстві посадкового матеріалу (саджанців сосни та берези) для озеленення шкільних дворів та мікрорайонів міста в рамках акції «Посади алею біля школи чи дому», «Сосна у контейнері», з подальшим зазначенням в заявці необхідної кількості дерев;
- з метою пропагування бережливого ставлення до лісу в закладах освіти міста провести інформаційно-просвітницькі заходи до Всесвітнього дня лісів (21 березня);
- висвітлювати хід акції в засобах масової інформації;
- звернутися до Цюрупинського лісомисливського господарства Олешківського району Херсонської області для реєстрації міського загону юних лісівників від м. Херсона.


Маємо надію, що в цьому році до акції залучиться ще більше охочих!