Думай ландшафтно!

Надрукувати

Задля успішної та якісної підготовки команд-учасниць у міському етапі Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів «Земля – наш спільний дім» на базі центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт» проведено міський семінар для керівників шкільних екологічних театрів та агітбригад «Реалізація творчого потенціалу учнівської молоді через участь в екологічних агітбригадах».

Метою щорічного конкурсу є активізація діяльності загальноосвітніх закладів міста в напрямку просвітницько-пропагандистської та практичної природоохоронної діяльності, а також висвітлення екологічних проблем засобами акторської майстерності.
Учасниками заходу стали представники 28 навчальних закладів освіти міста: № 2, 3, 9, 13, 16, 17, 20, 26, 28, 32, 33, 34, 35, 36, 40, 41, 43, 45, 48, 50, 51, 54, 55, 56, 57, ЛЖЕП, ЦОМ, ХЦДЮТ.

Тема цьогорічних виступів агітаційних колективів є актуальною, а саме: «Ландшафти як середовище життя та об`єкти охорони». На початку заходу методичною службою еколого-натуралістичного напряму Центру проаналізовано результати участі навчальних закладів у міських етапах конкурсу за останні п’ять років та з’ясовано недоліки в підготовці команд в минулому році.

Для надання рекомендацій щодо успішної організації творчої складової виступу запрошено викладача предметно-циклової комісії видовищно-театралізованих заходів Херсонського училища культури Карена Володимировича Маіляна, який запропонував керівникам команд допомогу студентів-практикантів в написанні сценаріїв та підготовці команд до виступу.


Керівники учнівських екологічних театрів та агітбригад отримали методичні рекомендації щодо особливостей підбору матеріалу та розробки сценарію творчих виступів.

Також учасниками семінару обговорено проблеми, які виникають під час підготовки команд, та узгоджено план перегляду виступів команд на базах підпорядкованих навчальних закладів (20-22 лютого 2017 року) та фінального туру міського етапу конкурсу (28 лютого 2017 року).
Бажаємо керівникам та учасникам команд творчої наснаги та вдалих виступів!