Модернізація екологічної освіти

Перспективи розвитку дитячого екологічного руху та шляхи модернізації форм роботи з еколого-натуралістичного напряму – ключові питання, що розглядались на міському семінарі для відповідальних за екологічну роботу в ЗНЗ міста. В передсвятковий день, 13 жовтня 2016 року, на базі щойно відремонтованого приміщення центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт» зібралися представники 44 закладів освіти міста:

№ 1, 2, 3, 4 ,5, 6, 8, 9, 13, 16, 17, 18, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28, 31, 32, 35, 36, 37, 38, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 51, 52, 54, 55, 56, 57, сп. № 1, ТЛМ, ЦОМ, ФТЛ, ХАЛ.

На заході були присутніми представники управління освіти Херсонської міської ради: Верещака Тамара Юріївна, радник начальника, та Потук Олександра Іванівна, головний спеціаліст відділу з питань виховної роботи. 

Відкрив роботу семінару директор Центру Тавожнянський Валерій Михайлович, який зупинився на питаннях актуальності співпраці між Центром та ЗНЗ міста у справі виховання екологічно свідомої молоді. Методистами еколого-натуралістичного напряму Центру під час виступів проведено порівняльний аналіз результатів діяльності ЗНЗ міста з екологічної роботи; наголошено на змінах у порядку проведення конкурсів та акцій в поточному навчальному році; запропоновано шляхи співпраці з центром екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт».

У рубриці «Обмін досвідом» виступили представники Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Видюк Лілія Валентинівна і Хаврусь Ірина Миколаївна, які представили до уваги присутніх авторський навчальний посібник «Екологія для допитливих», який є результатом інтеграції екологічних знань навколо інтересів та потреб учнів. З питаннями про особливості підготовки до VII Міжнародного Форуму «Чистий берег. Чиста Ріка. Чиста планета» виступила Верещака Тамара Юріївна. По завершенню заходу зі словами подяки до присутніх звернулась Потук Олександра Іванівна.
Сподіваємось на плідну співпрацю у справі виховання екологічно свідомої херсонської молоді!