Готуй сани з весни, а колеса - з осені

В народі кажуть: «Готуй сани з весни, а колеса – з осені». Саме так планують свою роботу керівники секцій МАН наукового учнівського товариства «Логос». Протягом травня планується проведення трьох засідань у форматі круглого столу по обговоренню питань щодо вибору тематики майбутніх науково-дослідницьких робіт з різних напрямків секцій МАН.

До участі у круглих столах запрошено досвідчених фахівців, доцентів провідних ВУЗів м. Херсона. Співпраця з викладачами університетів дозволить активно брати участь у Всеукраїнських студентських науково-практичних конференціях та друкуватися у збірниках наукових праць.
06 травня 2016 року в приміщенні Центру проведено круглий стіл «Перспектива науково-дослідницької діяльності учнів загальноосвітніх закладів м. Херсона на наступний навчальний рік за роботою секцій МАН «Агрономія» і «Ветеринарія та зоотехнія».

Про напрямки майбутньої співпраці в галузі агрономічних робіт та риборозведення розповіли провідні викладачі ХДАУ: Онищенко Сергій Олексійович, доцент кафедри ботаніки; Борткевич Лариса Вікторівна, доцент кафедри водних біоресурсів та аквакультури; Грудко Наталія Олександрівна, асистент кафедри водних біоресурсів та аквакультури; Алмашова Вікторія Сергіївна, доцент кафедри екології та сталого розвитку.

У роботі круглого столу взяли участь 11 учнів ЗНЗ № 27, 28, 46, 47 та гімназії № 1.

13 травня 2016 року проведено круглий стіл «Перспектива науково-дослідницької діяльності учнів загальноосвітніх закладів м. Херсона на наступний навчальний рік за роботою секцій МАН «Екологія» і «Хімія».
На обговорення тематики круглого столу запрошенно керівників секцій, провідних викладачів ХДАУ: доцента кафедри органічної хімії Ляшенко Євгена Володимировича, доцента кафедри ГТС, водопостачання і ГІС-технологій Ладичука Дмитра Олексадровича. В обговоренні питань круглого столу, на жаль, взяли участь лише 12 учнів Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 та Херсонської гімназії № 1, хоча запрошення надіслано всім ЗНЗ міста.

16 травня 2016 року відбувся круглий стіл «Перспектива науково-дослідницької діяльності учнів загальноосвітніх закладів м. Херсона на наступний навчальний рік за роботою секцій МАН «Валеологія», «Біологія людини», «Медицина», «Загальна біологія». 
Під час обговорення учасники  ставили питання, сперечалися, висловлювали власні думки. Спілкування пройшло в теплій, дружній атмосфері. До роботи круглого столу долучились 11 учнів ЗНЗ № 27, 46, гімназії № 1.

Маємо надію, що отримана інформація стане в нагоді. Запрошуємо до співпраці!