Хай ніколи не згасне в наших серцях!

Дві сторінки календаря. Два дні життя Планети Земля. Два дні історії людства. Один – День пам’яті та примирення, інший – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Всього два календарні дні. Але … 1418 днів і ночей запеклих боїв, 1418 днів і ночей визвольної війни. Довгим та важким був шлях до Перемоги! І у кожного він був свій…

З шаною та великою вдячністю вітали ветеранів, учасників бойових дій та дітей війни вихованці народного художнього колективу ансамблю танцю «Райдуга» (керівник – Добровольська Олена Василівна) та вихованці театральних гуртків «Ідея» та «Діалог» (керівник – Вовк Валентина Анатоліївна) під час святкового концерту до Дня Перемоги.

Кожна мить святкового заходу сповнювалась радістю та болем, примиренням та пам’яттю про тих, хто не повернувся з військових полів, та тих, кому пощастило повернутися з перемогою до рідних домівок. Серед них учасник війни Зборовський Давид Ілліч (1931 року народження), який має медаль «За відвагу», «За оборону Кавказу», «За оборону Сталінграду». На заході також були присутніми ті, хто мають страшний статус – «діти війни»: Кольніченко Марія Василівна (1934 року народження), Христенко Віра Василівна (1942 року народження), Альонова Галина (1931 року народження).

Час невпинний: хвилини складаються в години, тижні, роки, десятиліття. І ось вже Друга Світова війна для нинішніх поколінь стає далекою історією… Тож, пам’ять про тих, хто ціною свого життя здобував Перемогу, хай ніколи не згасне в наших серцях. Хай звершене дідами та прадідами, усім поколінням, яке пройшло війну, наснажує нас на добрі справи в ім’я зміцнення української держави, створює всім, хто живе в Україні, щасливе і заможне життя!